Het Bomenplan van Amsterdam Old Course

In de periode 2013-2015 zijn de holes 1, 2 en 9 van de golfclub Amsterdam Old Course geheel gerenoveerd met als resultaat eindelijk droge voeten en meer golfplezier. De 80e verjaardag van de baan (uit 1935) is in september jl. groots gevierd. Een recent flora en fauna onderzoek wijst onder meer uit dat er al 250 verschillende soorten bomen, planten en kruiden voorkomen op de 19 hectare op en rond de golfbaan. AOC wil nog meer bio-diversiteit. Daarom is met hulp van landschapsarchitect Andre Bijkerk het Bomenplan ontwikkeld; in de winter worden er 1000 nieuwe bomen en struiken geplant. De GEO certificatie wordt in 2016 verwacht. Met de geplande nieuwe baanbewijzering en de renovatie van het historische Zwarte Laantje wordt de baan mooier dan ooit.

Fundraising

Begin 2015 is Amsterdam Old Course gestart met de actie ‘Adopteer een Boom’, de verkoop van haarhout, lakeballs, vogelhuisjes ( begin 2016 worden er 50 vogelhuisjes geplaatst) en tal van andere activiteiten. De teller staat dankzij niet-leden en leden op ruim € 14.000. Dat is prachtig maar nog niet genoeg. Ook u kunt ons helpen om deze groene parel onder de rook van Amsterdam nog mooier te maken.

KOOP LAKE BALLS

Soms komt uw bal terecht in de rough, sloot of een bossage. Dat kan gebeuren. Die vinden wij dan en dat is dus helemaal niet erg. Dit jaar heeft u heeft u al 6.000 lake balls gekocht! De opbrengst daarvan (€3.500) komt geheel ten goede aan het Bomenplan. Ga zo door.image010

Sla eens een bal weg

Ons vriendelijke verzoek is om vooral onbedoeld af en toe een bal weg te slaan. Op die manier krijgt uw bal een tweede kans. Die worden door ons vervolgens goed schoongemaakt en gesorteerd.

De lakeballs zijn verkrijgbaar in het clubhuis bij de horeca. In zakjes van 10 stuks. De prijzen variëren van €5,01 tot €15,01 per 10 gesorteerde ballen. Ongesorteerde ballen kosten €5,01 per 12 stuks. Garantie tot ruim voorbij de tee. Betaling a.u.b. uitsluitend per pin (Clubpin)

Doneer ballen

Bij veel golfers liggen thuis golfballen waarmee toch niet meer gespeeld wordt. Die kunt u doneren aan het Bomenplan.